perjantai 12. syyskuuta 2014

orientaatiota

Kaksi pitkää päivää takana. Eilinen lähti käyntiin 03:30 viimesten tavaroitten pakkailuilla ja pienellä aamupalalla. Lentokentällä vein laukun ja sain viime hetken inffoja, jonka jälkeen mentiin vielä aamukahville ennen turvatarkastukseen menoa. Turvatarkastuksen jälkeen se oli menoa. 

time to go !

Lensin siis Amsterdamin kautta Johannesburgiin. Lento lähti 07:00 Suomesta ja olin perillä Johannesburgissa 21:15. Amsterdamista Johannesburgiin tunsi olonsa nii pieneks ku lennettiin valtavien aavikoitten yläpuolella, ja vähän päiväntasaajan jälkeen koneen vieressä salamoi ja pilvet välähteli hohtavan valkosiks meiän vieressä ja alapuolella. Viimesen puolentoista tunnin aikana näky pelkkää mustaa, kunnes saavuttiin kaupungin yläpuolelle, jossa valot loisti kilpaa kuun kanssa. Täällä kuu on oikeesti keltanen. 

Tänään meillä oli orientaatio ja tutustuttiin vähän maan tapoihin, sekä puhuttiin mm. meiän turvallisuudesta. Meitä on nyt täällä noin 20 ympäri eurooppaa, jenkeistä ja meksikosta. Mun kanssa samaan townshippiin on tulossa ainakin kaks muuta tyttöä, Italiasta ja Amerikasta. 

hengissä ollaan

Pari vaihtaria haettiin jo, mutta loput lähtee huomenna perheittensä luo. Osa jatkaa matkaan Kapkaupunkiin lentäen, osa menee bussilla Durbaniin ja loput tullaan hakemaan hotellilta. Fiilikset on sekavat, mutta oon innoissani, huomenna nään mun perheen ja pääsen alottamaan elämää täällä. Sanat on välillä hakusessa ja puheeseen täytyy keskittyä. Kuitenkin kun kuuntelen välillä italiaa ja espaniaa muiden vaihtareitten keskustellessa keskenään ja oon huomannut, että se auttaa ettei täällä ole muita suomalaisia, tuleepahan ainakin puhuttua sitä englantia. 

4 kommenttia:

  1. Tsemppiä sinne miljoonan kilsan päähän<3

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kun kirjoitat blogia reissustasi. Tämä täti ainakin seuraa silmä kovana blogiasi ja laittoi blogilinkin heti seurattavien blogien listalle.

    VastaaPoista
  3. Kivaa ja turvallista reissua sulle

    VastaaPoista