tiistai 30. syyskuuta 2014

Dumela Palesa!

Tshepiso, Tshepang, Kgahliso, Lebobang, Legogang, Tebello, Palesa, Bernice, Felicia ja Ntombi. Nimien opettelu on käynnissä ja homma ei oo mistään helpoimmasta päästä. Täällä nimillä on merkitys. Esimerkiksi mun siskot, Tshepiso on lupaus, Tshepang luottamus ja Kgahliso on vanhempien ylpeys, esikoinen. Mun afrikkalainen nimi Palesa, jonka sain viime viikolla, meinaa kaunista kukkaa.



Viime viikolla, 24. syyskuuta, oli heritage day. Päivä jolloin kaikilla on vapaata ja kulttuuria ja tapoja juhlistetaan. Me oltiin meidän serkuilla tolloin. Syötiin, uitiin ja kateltiin leffoja. Torstaina kouluun saikin puketua perinteisesti. Mulla oli päällä tädiltä lainattu swathi-kulttuurin mekko. 

Viikonloppu oli täynnä ohjelmaa. Lauantaina oltiin shoppailemassa vaatteita sunnuntaille isossa kauppakeskuksessa Johannesburgissa. Sunnuntaina meillä oli kaverin konfirmaatio.


Ensin oltiin kirkossa kolme tuntia, laulettiin, tanssittiin ja nautittiin. Täysin erilaista kuin Suomessa. Tämän jälkeen käytiin kotona vaihtamassa vaatteet ja lähdettiin juhlapaikalle. Juhlat täällä ei ole ihan parin tunnin juttu, vaan kun kahden maissa päästiin perille niin kotiin lähdettiin jo kymmenen aikoihin. Yleensä kotiin lähdetään puoliltaöin, mutta nyt oli sunnuntai.

 Kaksi ja puoli viikkoa takana, aika menee nopeesti. Perjantaina alkaa loma ja torstaina on koulussa Miss Jiyana-kilpailu.

3 kommenttia:

  1. Mikäs loma siellä nyt on? Ja mikä on Jiyana? Ihania juttuja kirjoittelet. Näitä on tosi kiva lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kokeet on ohi ja nyt on jonkin näkönen kevät loma, ja jiyana on koulu jota käyn, siitä postausta myöhemmin :)

      Poista